Copied to clipboard

Flag this post as spam?

This post will be reported to the moderators as potential spam to be looked at


  • Sumeet Singhal 20 posts 109 karma points
    Mar 13, 2018 @ 18:28
    Sumeet Singhal
    0

    Captcha not working - Formulate

    Captcha field is not appearing on form other else are working fine. I am building site on 7.6.3 version so I am latest package of formulate.

    Please help.

  • Nicholas Westby 1702 posts 5619 karma points c-trib
    Mar 13, 2018 @ 20:30
    Nicholas Westby
    0

    Have you updated your web.config with the appropriate app settings for your Captcha keys? There should be instructions in the back office when you add a captcha field.

    BTW, Captcha might have issues depending on the domain your are using (e.g., I can't recall if it works on localhost or if it works over HTTP rather than HTTPS).

  • Sumeet Singhal 20 posts 109 karma points
    Mar 14, 2018 @ 12:29
    Sumeet Singhal
    0

    No I haven't I am not able to find any relevant link for configuration, can you provide that.

  • Nicholas Westby 1702 posts 5619 karma points c-trib
    Mar 14, 2018 @ 15:39
    Nicholas Westby
    100

    When you add the Recaptcha field, it should look like this:

    Recaptcha Field

    Note that it has these instructions:

    In order to use a recaptcha field, you must first add the web.config app settings "Formulate:RecaptchaSiteKey" and "Formulate:RecaptchaSecretKey".

    You can do that here: https://www.google.com/recaptcha/admin

    You'll want to choose "reCAPTCHA V2":

    reCAPTCHA V2

    These are the keys it gives you (the ones shown here are just from a sample site... they won't work for you):

    Keys

    Toss those in the web.config according to the instructions in the Recaptcha field in Formulate (as explained above).

  • Sumeet Singhal 20 posts 109 karma points
    Mar 14, 2018 @ 18:33
    Sumeet Singhal
    0

    That's very nice & I am able to see captcha on my form. Its just problem with domain thing. I will fix that as right now I am running website on IP.

    But I never received In order to use a recaptcha field, you must first add the web.config app settings "Formulate:RecaptchaSiteKey" and "Formulate:RecaptchaSecretKey".

    Probably reason might be as was showing ',' in value filed in web.config

    Thanks for solution.

  • Nicholas Westby 1702 posts 5619 karma points c-trib
    Mar 14, 2018 @ 20:44
    Nicholas Westby
    0

    Probably reason might be as was showing ',' in value filed in web.config

    That's interesting. I think others have reported that, but I've never seen it myself.

    How did you install Fomulate? The NuGet package, the Umbraco ZIP download, or directly via the back office (i.e., by searching for it in the Umbraco package manager)?

  • Sumeet Singhal 20 posts 109 karma points
    Mar 15, 2018 @ 05:59
    Sumeet Singhal
    0

    Zip download

  • Sumeet Singhal 20 posts 109 karma points
    Mar 15, 2018 @ 06:38
    Sumeet Singhal
    0

    A new observation,

    If I am having those keys in config & server where I am developing doesn't have internet, website crash with error message below. Even though I doesn't have captcha on my page.

    Server Error in '/' Application. This type of page is not served.

  • Nicholas Westby 1702 posts 5619 karma points c-trib
    Mar 15, 2018 @ 19:05
    Nicholas Westby
    0

    No idea what that's about.

Please Sign in or register to post replies

Write your reply to:

Draft