Copied to clipboard

Flag this post as spam?

This post will be reported to the moderators as potential spam to be looked at


These support forums are now closed for new topics and comments.
Please head on over to http://eureka.ucommerce.net/ for support.

  • Terry Clancy 176 posts 833 karma points
    Dec 14, 2014 @ 04:20
    Terry Clancy
    0

    After installing Demo Razor Store: "The type or namespace name 'Raven' could not be found" (When Building in Visual Studio)

    Hi all,

    I just installed uCommerce successfully on Umbraco 7.2.0 (which I had installed using NuGet in Visual Studio). 

    However after I installed the Demo Razor Store (with the example catalogue and example uCommerce configuration). I was no longer able to Build or Rebuild the solution using Visual Studio . When attempting to build the soution I got the follwoing error (followed by several similar errors):

    Error 1 The type or namespace name 'Raven' could not be found (are you missing a using directive or an assembly reference?) C:\Clancy\A_ClancyCom\Dev\ClancyCom7\ClancyCom7\Raven\CompiledIndexCache\316019421.YHJlHFEUwJUs43LBa3O4%2bw%3d%3d.nodebug.dll.cs 1 7 ClancyCom7

    Note that the Raven folder appeared in the solution when I added the uCommerce Demo Razor Store.

    Can anoyone help me understand this error and how I might resolve it please.

    Thanks

    Terry Clancy

  • Morten Skjoldager 436 posts 1492 karma points
    Dec 15, 2014 @ 12:25
    Morten Skjoldager
    0

    Hi Terry,

    I assume you also installed uCommerce before the demostore? 

    However:

    There's nothing in the demo razor store that references Raven. So i don't think that has anything to do with it.

    I think it might have something to do with uCommerce modifying web.config. But I am not entirely sure. Did you add any references in your solution to raven?

  • Terry Clancy 176 posts 833 karma points
    Dec 15, 2014 @ 20:30
    Terry Clancy
    0

    Hi Morten,

    Yes I did install uCommerce before the demo store :-)

    Perhaps the Raven folder appeared after I browsed the site rather than being related to the installation of the demo store ??  (I think the Raven folder is used as a Reven Cache ??)

    I did not add or change any references in my solution.

    In my Visual Studio project under "References"  I do not see any references to "Raven"  should there be ?  It seems to me that there should be ?

    Thanks

    Terry

  • Terry Clancy 176 posts 833 karma points
    Dec 16, 2014 @ 08:14
    Terry Clancy
    0

    By the way I installed :

    uCommerce-for-Umbraco7-6.5.3.14346.zip

    and

    uCommerce_Demo_Store_-_Razor_3.0.6.14339.zip

    on

     on Umbraco 7.2.0

    and still have not resolved this.

    Thanks

     

    Terry Clancy

    ClanceZ

     

  • Terry Clancy 176 posts 833 karma points
    Dec 16, 2014 @ 08:36
    Terry Clancy
    0

    Hi again,

    So I tried adding the NuGet Package named "RavenDB Client" and after I did so, the errors changed to the following:

    3 instances of this error:

    Error 10 The type or namespace name 'Indexing' does not exist in the namespace 'Raven.Database' (are you missing an assembly reference?) C:\Clancy\A_ClancyCom\Dev\ClancyCom7\ClancyCom7\Raven\CompiledIndexCache\316019421.YHJlHFEUwJUs43LBa3O4%2bw%3d%3d.nodebug.dll.cs 11 22 ClancyCom7

    followed by 9 instances of this error

    Error 3 The type or namespace name 'Linq' does not exist in the namespace 'Raven.Database' (are you missing an assembly reference?) C:\Clancy\A_ClancyCom\Dev\ClancyCom7\ClancyCom7\Raven\CompiledIndexCache\-1653564037.99qQ2mx36J2xqq4dK7SfcQ%3d%3d.nodebug.dll.cs 2 22 ClancyCom7

    followed by 3 instances of this error

    Error 4 The type or namespace name 'UCommerce' could not be found (are you missing a using directive or an assembly reference?) C:\Clancy\A_ClancyCom\Dev\ClancyCom7\ClancyCom7\TCUC_Admin.aspx.cs 7 7 ClancyCom7

    not sure what to make of this - any help would  be much appreciated,

    Sincerely

    Terry Clancy

    ClanceZ

     

  • Terry Clancy 176 posts 833 karma points
    Dec 17, 2014 @ 09:30
    Terry Clancy
    100

    Hi again

    OK so I reinstalled everything from scratch with the updated uCommerce-for-Umbraco7-6.5.3.14350.zip  and now everything is working as it should !!

    Not sure what the problem was  - mught be the version update.  Interestingly the Raven Folder did not appear this time so the appearance of that seems to be associated with the problem.

    All is well that ends well so I guess all is well :-)

    Terry Clancy

    ClanceZ

  • Terry Clancy 176 posts 833 karma points
    Dec 18, 2014 @ 08:29
    Terry Clancy
    0

    Hi again,

    OK for whatever reason the Raven folder re-appeared and I discovered that

    (1) In Visual Studio if I "Include in Project" the Raven folder then the errors I describe above reappear.

    (2) In Visual Studio if I "Exclude from Project" the Raven folder then the errors go away and everything appears to work OK.

    I do not understand this, but for now I amd leaving the Raven folder Excluded from Project.

    If anyone can explain what is going on here please reply on this thread.

    Thanks all

    Terry Clancy

    ClanceZ

  • Terry Clancy 176 posts 833 karma points
    Jun 24, 2015 @ 07:14
    Terry Clancy
    0

    I just did a completely fresh install with the most recent versions of Umbraco and uCommerce and found exactly the same thing. If I don't exclude the Raven folder from the Visual Studio project I get the error as detailed above.

    If anyone can explain this it would be appreciated.

    Terry Clancy ClanceZ

Please Sign in or register to post replies

Write your reply to:

Draft