Imagine being paid to improve your favorite CMS!

It could be you! Umbraco HQ are hiring and are looking for both talents and senior developers. Wonderful workplace, friendly colleagues and competitive salary.

Copied to clipboard

Flag this post as spam?

This post will be reported to the moderators as potential spam to be looked at


  • Harry Gordon 6 posts 27 karma points
    Sep 15, 2013 @ 12:09
    Harry Gordon
    0

    uSiteBuilder 3.0 loads DocumentType fields but not the DynamicNode fields

    Hi all!

    I've encountered a problem working with Umbraco 6.1.5 and uSiteBuilder 3.0.0: when I instantiate a strongly typed DocumentType using ContentHelper all the fields defined in the DocumentType are loaded into the object but fields like Name, Id or Children aren't loaded (they're null, empty or 0).

    From what I can tell it's because the ContentHelper method responsible for instantiation is calling the empty constructor for DynamicNode. Is there something I'm missing? Should I be defining constructors on my Document Types?

    I've posted the question over at Stackoverflow, including a little code sample from ContentHelper that I think is relevant: http://stackoverflow.com/questions/18811090/usitebuilder-3-0-loads-documenttype-fields-but-not-the-dynamicnode-fields

    Thanks in advance!

     

  • Vladan Ostojic 94 posts 205 karma points
    Sep 16, 2013 @ 09:21
    Vladan Ostojic
    0

    Harry, for Umbraco 6 you should use Version6API branch on codeplex (http://usitebuilder.codeplex.com).

  • Harry Gordon 6 posts 27 karma points
    Sep 16, 2013 @ 10:10
    Harry Gordon
    0

    Thanks Vladan, I should have tried that! It's a shame that the Codeplex project description isn't up to date - it clearly states that you should use branch 3.0.0 with Umbraco v6. I'll let you know if I run into anymore trouble!

Please Sign in or register to post replies

Write your reply to:

Draft