Copied to clipboard

Flag this post as spam?

This post will be reported to the moderators as potential spam to be looked at


  • Rob Smith 34 posts 165 karma points
    17 days ago
    Rob Smith
    0

    Issue with scheduled send out and Umbraco Members

    We are using Newsletter Studio with Umbraco Members.

    When scheduling a newsletter sometimes the member groups are not shown.

    Adding a space to the web.config seems to allow them to show again

    When scheduling it appears that sometimes it loses the member list as well and we get an error as below:

    I've set the umbracoApplicationUrl in umbracoSettings.config as it sits behind a firewall that doesn't allow unless via VPN and this seems to be working.

    An ideas?

    Errors below-

    2018-02-02 07:01:15,234 [P1272/D2/T24] INFO umbraco.BusinessLogic.Log - Redirected log call (please use Umbraco.Core.Logging.LogHelper instead of umbraco.BusinessLogic.Log) | Type: ScheduledTask | User: 0 | NodeId: 0 | Comment: NewsletterStudio: ScheduledTask. Started thread to send newsletter "Newsletter Test" (id 1420)

    2018-02-02 07:01:15,265 [P1272/D2/T29] INFO umbraco.BusinessLogic.Log - Redirected log call (please use Umbraco.Core.Logging.LogHelper instead of umbraco.BusinessLogic.Log) | Type: Error | User: 0 | NodeId: 0 | Comment: NewsletterStudio: Cound not load subscription-provider: UmbracoNewSubscriptionProvider, type: NewsletterStudio.Bll.Providers.UmbracoNewSubscriptionProvider, NewsletterStudio. Are you sure that the type exsists? Exception: System.Reflection.TargetInvocationException: Exception has been thrown by the target of an invocation. ---> System.NullReferenceException: Object reference not set to an instance of an object. at NewsletterStudio.Bll.Providers.UmbracoNewSubscriptionProvider..ctor() --- End of inner exception stack trace --- at System.RuntimeTypeHandle.CreateInstance(RuntimeType type, Boolean publicOnly, Boolean noCheck, Boolean& canBeCached, RuntimeMethodHandleInternal& ctor, Boolean& bNeedSecurityCheck) at System.RuntimeType.CreateInstanceSlow(Boolean publicOnly, Boolean skipCheckThis, Boolean fillCache, StackCrawlMark& stackMark) at System.RuntimeType.CreateInstanceDefaultCtor(Boolean publicOnly, Boolean skipCheckThis, Boolean fillCache, StackCrawlMark& stackMark) at System.Activator.CreateInstance(Type type, Boolean nonPublic) at System.Activator.CreateInstance(Type type) at NewsletterStudio.Bll.Providers.SubscriptionProviderFactory.GetProviders() 2018-02-02 07:01:15,265 [P1272/D2/T26] INFO umbraco.BusinessLogic.Log - Redirected log call (please use Umbraco.Core.Logging.LogHelper instead of umbraco.BusinessLogic.Log) | Type: Error | User: 0 | NodeId: 0 | Comment: NewsletterStudio, SendNewsletterService: Sequence contains no matching element : at System.Linq.Enumerable.First[TSource](IEnumerable1 source, Func2 predicate) at NewsletterStudio.Bll.Providers.SubscriptionProviderFactory.GetReceiversBySubscriptionAlias(String value, SendOutParams parameters) at NewsletterStudio.Services.EmailTrackingItemService.CreateTrackingItems() at NewsletterStudio.Services.SendNewsletterService.SendEmails()

  • Markus Johansson 1439 posts 3943 karma points
    17 days ago
    Markus Johansson
    0

    Hi Rob!

    Does this only happen for scheduled newsletter? How do you mean that the "groups are not shown"? Where are they not shown?

    This error NewsletterStudio: Cound not load subscription-provider: UmbracoNewSubscriptionProvider, type: NewsletterStudio.Bll.Providers.UmbracoNewSubscriptionProvider, NewsletterStudio.

    Indicates that something is wrong with the configuration for the subscriptions providers. There is a default configuration here that you can look at: https://gist.github.com/enkelmedia/17f569bb04886a8b4ab1b2bddcb09bff

    Hope that this helps.

  • Rob Smith 34 posts 165 karma points
    17 days ago
    Rob Smith
    0

    Hi Markus,

    The members go missing at random intervals. By missing I mean the circled area is not there when going to send an email immediately, or scheduling for later.

    Editing the main web.config seems to bring them back?

    enter image description here

    I'm using the default config (below)

    <?xml version="1.0" encoding="utf-8"?>
    <newsletterStudio senderDefaultName="Hotbox Studios" senderDefaultEmail="hi@hotboxstudios.co.uk"
       senderDefaultSettingsForced="false" unsubscribeConfirmUrl=""
       tinyMCEDataTypeId="0" sendFailuresBeforeUnsubscribingSubscriber="4"
       settingsOnlyForAdmins="false" allowUseOfSendOutPropertyEditorWithoutApplicationAccess="true"
       forceUnsubscribeFooter="false" activateCustomDataCollection="true"
       activateCssInliner="true" enableGoogleAnalyticsTracking="true"
       googleAnalyticsMedium="email" allowedTemplatesForRenderUrl="NewsDetail"
       googleAnalyticsSource="NewsletterStudio" googleAnalyticsName=""
       googleAnalyticsContent="" lastInstalledVersion="">
       <outgoingEmail sendConnectionTestEmailsTo="test@hotboxstudios.co.uk"
          throttlingEnabled="false" throttlingMessagesPerBatch="100"
          throttlingSecondsBetweenBatches="0" messagesBeforeJumpingToNextServer="250">
          <smtpServers>
             <clear />
             <add name="localhost" host="localhost" port="25" username="" password="" enableSsl="false" />
          </smtpServers>
       </outgoingEmail>
       <bounceManagement enabled="false" email="" host="" port="0" username=""
          password="" />
       <emailRenderingTasks>
          <clear />
          <task name="AddTrackingPixelRenderTask" type="NewsletterStudio.Services.RenderTasks.Tasks.AddTrackingPixelRenderTask, NewsletterStudio" />
          <task name="FitIntoTemplateRenderTask" type="NewsletterStudio.Services.RenderTasks.Tasks.FitIntoTemplateRenderTask, NewsletterStudio" />
          <task name="RenderUrlRenderTask" type="NewsletterStudio.Services.RenderTasks.Tasks.RenderUrlRenderTask, NewsletterStudio" />
          <task name="ReplaceUnsubscribeRenderTask" type="NewsletterStudio.Services.RenderTasks.Tasks.ReplaceUnsubscribeRenderTask, NewsletterStudio" />
          <task name="ReadOnlineRenderTask" type="NewsletterStudio.Services.RenderTasks.Tasks.ReadOnlineRenderTask, NewsletterStudio" />
          <task name="ReplaceLocalLinksRenderTask" type="NewsletterStudio.Services.RenderTasks.Tasks.ReplaceLocalLinksRenderTask, NewsletterStudio" />
          <task name="AddFullDomainToRelativeSrcsRenderTask" type="NewsletterStudio.Services.RenderTasks.Tasks.AddFullDomainToRelativeSrcsRenderTask, NewsletterStudio" />
          <task name="ReplaceRelativeLinksRenderTask" type="NewsletterStudio.Services.RenderTasks.Tasks.ReplaceRelativeLinksRenderTask, NewsletterStudio" />
          <task name="GoogleAnalyticsRenderTask" type="NewsletterStudio.Services.RenderTasks.Tasks.GoogleAnalyticsRenderTask, NewsletterStudio" />
          <task name="AddClickTagsRenderTask" type="NewsletterStudio.Services.RenderTasks.Tasks.AddClickTagsRenderTask, NewsletterStudio" />
          <task name="ReplaceUniqMergeFieldsRenderTask" type="NewsletterStudio.Services.RenderTasks.Tasks.ReplaceUniqMergeFieldsRenderTask, NewsletterStudio" />
          <task name="InsertCustomDataRenderTask" type="NewsletterStudio.Services.RenderTasks.Tasks.InsertCustomDataRenderTask, NewsletterStudio" />
          <task name="PreMailer" type="NewsletterStudio.Services.RenderTasks.Tasks.CssPremailerRenderTask, NewsletterStudio" />
       </emailRenderingTasks>
       <subscriptionProviders>
          <clear />
          <provider name="NewsletterStudioSubscriptionProvider" type="NewsletterStudio.Bll.Providers.NewsletterStudioSubscriptionProvider, NewsletterStudio" />
          <provider name="UmbracoNewSubscriptionProvider" type="NewsletterStudio.Bll.Providers.UmbracoNewSubscriptionProvider, NewsletterStudio" />
       </subscriptionProviders>
    </newsletterStudio>
    
  • Markus Johansson 1439 posts 3943 karma points
    14 days ago
    Markus Johansson
    0

    Hi!

    So you mean that the list of Member Groups are empty at random times?

    Is there a way to replicate this or does it just happen randomly? The list is populated using the Umbraco API when the page is loaded so it's hard to say why this is happening... =/

    // m

  • Markus Johansson 1439 posts 3943 karma points
    14 days ago
    Markus Johansson
    0

    Question:

    Are you sure that this line is always the same?

    <provider name="UmbracoNewSubscriptionProvider" type="NewsletterStudio.Bll.Providers.UmbracoNewSubscriptionProvider, NewsletterStudio" />
    

    No build configuration etc that changes this?

    I would like you to have a look in the trace-log when this happens next time to see if we can get any clues from any error that might happen.

  • Rob Smith 34 posts 165 karma points
    14 days ago
    Rob Smith
    0

    Yes config is the always the same.

    Next time it happens I'll send over the full trace log for you to review.

  • Markus Johansson 1439 posts 3943 karma points
    14 days ago
    Markus Johansson
    0

    Thanks Rob!

    Sorry for this issue, we'll make sure to figure out what's wrong and solve it together.

    Cheers!

  • Rob Smith 34 posts 165 karma points
    1 week ago
    Rob Smith
    0

    Hi Markus,

    Same issue again - I've emailed you the full trace log.

    Error message when logging back in

    Missing members

  • Markus Johansson 1439 posts 3943 karma points
    5 days ago
    Markus Johansson
    0

    Hi!

    Thanks for sharing the trace log. I looks like the constructor of the UmbracoNewSubscriptionProvider fails to load and the result of this attempt is then cached until the next app-pool reset.

    In the constructor we're just getting the memberservice and the membergroupservice, I'm not really sure why this happens at random times.

    OR does this happen all the time for you? I've tested but I can't reproduce the issue which makes it hard to debug. Any clues around this would be great - are you sure that your Umbraco site is loaded or might it be that the app pool has been recycled and that Umbraco has not been initialized?

    // m

  • Markus Johansson 1439 posts 3943 karma points
    4 days ago
    Markus Johansson
    0

    Hi!

    An update on this one, I've managed to reproduce your issue.

    We'll have to provide a fix for this in the next release, which should be something like a week away.

    // m

  • Rob Smith 34 posts 165 karma points
    4 days ago
    Rob Smith
    0

    Great - Thanks Markus! :)

  • Markus Johansson 1439 posts 3943 karma points
    3 days ago
    Markus Johansson
    0

    Hi!

    A new release is out: https://www.newsletterstudio.org/download/

    Here we're using a surface controller to send insteed of the old .aspx-file. This solved the issue with the Umbraco-dependencies that was returning null.

    Please give it a try and let me know if it works =D

Please Sign in or register to post replies

Write your reply to:

Draft