Copied to clipboard

Flag this post as spam?

This post will be reported to the moderators as potential spam to be looked at


  • Alan Mac Kenna 111 posts 297 karma points
    Jul 16, 2017 @ 21:18
    Alan Mac Kenna
    0

    Grid Preview in backoffice is rendering front-end template Umbraco 7.6.3

    For some reason my DTGE preview is executing the doctype template view and rendering that in the backoffice. No idea why. Version 7.6.3

    Pointers appreciated!

  • Lee Kelleher 3689 posts 13415 karma points admin core mvp c-trib
    Jul 17, 2017 @ 09:00
    Lee Kelleher
    0

    Hi Alan,

    I'm assuming it's latest DTGE, v0.4.0?

    I've only experienced the full front-end HTML being pulled through a preview when either the current node (or the root node) is unpublished.

    It's a known limitation with DTGE's preview mechanism :-(

    If it's not that, I'm not sure what it might be off the top of my head.

    Cheers,
    - Lee

  • Alan Mac Kenna 111 posts 297 karma points
    Jul 18, 2017 @ 15:58
    Alan Mac Kenna
    0

    Hey Lee,

    I've been banging my head on this all day today, stripping the install back to its bare bones and still having the problem... finally it hit me... an IIS Rewrite Rule that I had to force appending a trailing slash URL requests....

    enter image description here

    Thanks for your help!

  • Lee Kelleher 3689 posts 13415 karma points admin core mvp c-trib
    Jul 18, 2017 @ 16:25
    Lee Kelleher
    100

    Aw crap, that sucks man ... and you know what, it's happened to me too!

    It didn't occur to me to mention it. Sorry!

    I added in this condition to my rewrite rule...

    <add input="{REQUEST_URI}" pattern="dtgePreview=1" negate="true" />
    

    Cheers,
    - Lee

  • Alan Mac Kenna 111 posts 297 karma points
    Jul 18, 2017 @ 16:45
    Alan Mac Kenna
    0

    Legend. That fixes it nicely thanks!

    Alan

  • Martijn Duizendstra 17 posts 110 karma points
    Sep 04, 2017 @ 11:23
    Martijn Duizendstra
    0

    LMAO.

    Wow and I thought this was some kind of nifty new feature of DTGE.

    Thanks for sharing this Alan and Lee! I've added the negate condition to all redirect/rewrite rules in the web.config.

    The rendered version looked really cool though.

Please Sign in or register to post replies

Write your reply to:

Draft