Copied to clipboard

Flag this post as spam?

This post will be reported to the moderators as potential spam to be looked at


  • Doobear 16 posts 106 karma points
    5 days ago
    Doobear
    0

    Transferring Umbraco to another Database

    Hi there,

    I have run a script to move all Umbraco data from SQL Server 2008 to 2014. The script was successful and all data moved over. I can load up the site but when I try to add an image to the media store I get an error. The log is as follows with 4 errors in a row, not sure they are all related to adding the image though.

    1. ERROR Umbraco.Core.Persistence.UmbracoDatabase - Database exception occurred System.Data.SqlClient.SqlException (0x80131904): Cannot insert the value NULL into column 'id', table 'dbname.dbo.umbracoServer'; column does not allow nulls. INSERT fails. The statement has been terminated.
    2. ERROR Umbraco.Web.Strategies.ServerRegistrationEventHandler - Failed to update server record in database. System.Data.SqlClient.SqlException (0x80131904): Cannot insert the value NULL into column 'id', table 'dbname.dbo.umbracoServer'; column does not allow nulls. INSERT fails. The statement has been terminated.
    3. ERROR Umbraco.Core.Persistence.UmbracoDatabase - Database exception occurred System.Data.SqlClient.SqlException (0x80131904): Cannot insert the value NULL into column 'id', table 'dbname.dbo.umbracoLog'; column does not allow nulls. INSERT fails. The statement has been terminated.
    4. ERROR Umbraco.Web.WebApi.Filters.FileUploadCleanupFilterAttribute - Could not acquire actionExecutedContext.Response.Content System.NullReferenceException: Object reference not set to an instance of an object.

    Does anyone have any advice about what this might mean or what might have gone wrong?

    Kindest regards.

  • Alex Skrypnyk 4114 posts 14673 karma points mvp
    4 days ago
    Alex Skrypnyk
    0

    Hi Doobear

    How did you move the database from one server to another?

    Did you make a backup on older and restore on newer?

    Thanks,

    Alex

  • Marcio Goularte 214 posts 678 karma points
    4 days ago
    Marcio Goularte
    0

    Hello, you must have generated a script by management studio with the option to insert the primary keys. I have tried several times to do this method and it does not work with Umbraco, has always presented this error.

    It also did not run with export data from management studio.

    The best way is to backup the database, or if you do not need to keep the content versions, use Usync

  • Doobear 16 posts 106 karma points
    1 day ago
    Doobear
    0

    Hi both,

    Thanks for answering my query.

    I did generate a script from Management Studio which is what gave me these errors.

    I have just tried a backup and restore but now when I try to login or get to the site Umbraco tries to redirect me to AuthorizeUpgrade and my login does not work at all.

    I am going to give uSync a go and see how I get on but if you have any other suggestions I will always be grateful.

    Thanks

Please Sign in or register to post replies

Write your reply to:

Draft